Alla som någon gång har snöat in sig på ett ämne, oavsett om det handlar om bokföring, stickning, psykologi eller schack vet att det å ena sidan blir lättare med tiden men också mer komplicerat. När man har nått en högre nivå av förståelse för ett ämne blir planering och struktur nästan viktigare än kunskapen i sig. Kunskap om hälsosamma vanor får först ett värde när vi använder den i vardagen och genom att arbeta systematiskt och målinriktat blir det inte bara mer sannolikt att vi faktiskt tar hand om vår hälsa, vi får också ett ramverk i vilket vi kan testa nya metoder och bedöma om de är värda att behålla.

Hur går det till då? Du minns det där om att snöa in sig på ämnen va? På samma sätt som du skapar en process för att nå nästa nivå på schackbrädet gör du det med kost och hälsa. 

Börja med målet

Först och främst måste du veta vad du vill uppnå. Se dig lite som en pilot som först måste ha en destination för att kunna justera rutten så inte motvind, sidovindar eller åsknedslag gör att man hamnar helt fel. Precis samma gäller för dig som din egen hälsoexpert. Du måste regelbundet analysera hur det går och använda all din kunskap för att avgöra om du är på väg mot ditt mål. Vill du orka mer? Få bättre sömnvanor? Kanske bygga mer muskler? Utan ett mål är det både svårt att testa din process och att hitta motivation och vilja.

Struktur

Som tidigare nämnt blir kunskapen först värdefull när vi använder den och ett vanligt misstag är att hoppa mellan olika metoder. Alla människor fungerar olika och därför är det viktigt att ge metoderna en ärlig chans innan du byter ut dem. Om du till exempel vill ta Magnesium för att somna in lättare eller Ashwagandha för minskad stress räcker det inte att testa ett par dagar eller kanske inte ens i en vecka, för att vara säker på att det faktiskt fungerar krävs det att du mäter dina resultat under en längre period och gör din bedömning baserat på hur pass bra tillskottet tar dig på vägen.

Kom igång

Precis som med allt annat finns det vissa saker som räknas som självklara inom hälsa. Vitaminer, mineraler och andra näringsämnen som alla människor måste få i sig och innan du testar mer exotiska metoder och tillskott är det viktigt att du har en stabil grund att utgå ifrån. Om de grundläggande förutsättningarna inte finns på plats får de andra tillskotten inte en chans att fungera som de ska, de kan till och med maskera näringsbrister och på så sätt ha en negativ inverkan på din hälsa över tid. Börja därför med de sakerna som är no-brainers!

Stay in school

När du har ett tydligt mål, en pålitlig process och en stabil grund att stå på är det lättare att fylla på med ny kunskap och få allt att passa in i helheten! Även om vi idag vet otroligt mycket om näringsämnen upptäcks nya saker konstant så var inte rädd för att testa nya lösningar och metoder.

Var kommer Kindly in?

Kindly har gjort mycket av grovjobbet för att du ska kunna nå dina hälsomål enklare och snabbare. Vårt upplägg är enkelt: Du kan din kropp, vi kan näring och med hjälp av vårt hälsoquiz får du reda på exakt vad just du behöver. Kombinerat med vår smidiga månadsprenumeration där vi levererar ditt skräddarsydda vitaminpaket i färdiga dagsdoseringar har du mer tid över till annat. Du vet alla dina burkar med tillskott? Med Kindly slipper du dem.